Απόφαση ΔΣ ΚΕΔΕ για κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ


Την κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας και των προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας την προσεχή Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν οι εξής άξονες: η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δήμων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, η προώθηση της απασχόλησης.

«Οι εξελίξεις είναι πολύ ρευστές, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης. Μία σταθερή παράμετρος σ΄ αυτήν τη ρευστή κατάσταση είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες με ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρέπει να συγκροτηθούν οι Επιτροπές της ΚΕΔΕ και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Μέχρι τότε προτείνω την κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τα προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων, την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα και να προηγηθεί συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *